لیست اختراعات ابراهيم زينالي
اين اختراع مرتبط با ساخت مجموعه توليد مواد پتروشيميايي (دي وينيل بنزن از دي اتيل بنزن) مي باشد. مشكل فني ايجاد شرايط لازم و ساخت مجموعه براي رسيدن به تبديل 70حداقل درصد در يك راكتور بستر ثابت مي باشد. هدف از اين اختراع ساخت و راه اندازي مجموعه براي توليد دي وينيل بنزن از دي اتيل بنزن با تبديل حداقل 70 درصد ميباشد. اين در صد تبديل در نسبت آب به دي اتيل بنزن 8 به 2 و دماي متوسط 620 درجه سانتيگراد در راكتور بدست آمده است. در اين مجموعه دبي دي اتيل بنزن از 1 تا 2 سي سي در دقيقه و دبي آب از 4 تا 8 سي سي در دقيقه و دماي راكتور را از 550 تا 650 درجه سانتيگراد ميتوان تنظيم كرد. فشار در فرآيند اتمسفريك بوده و مقدار كاتاليست استفاده شده براي دي هيدروژناسيون 900 گرم بوده است. با توجه به عدم توليد دي وينيل بنزن در كشور اين مجموعه قادر است حداقل براي نيازهاي تحقيقاتي و آزمايشگاهي اين ماده مهم را توليد نمايد. با استفاده از داده هاي حاصل از اين مجموعه مي توان فرآيند و مجموعه واحد بزرگتر را طراحي نمود.
اين اختراع در زمينه شيمي و متالوژي و اختصاصا مهندسي پليمر (مهندسي پليمريزاسيون) مطرح گرديده است. و روشي است براي اصلاح خاك رس معدني به شرايط سازگار با كاتاليست كئورديناسيوني و مناسب براي تهيه نانو كامپوزيت پلي اتيلن به روش پليمريزاسيون درجا. اين روش تاثير گروه هاي عاملي و مولكول هاي آب موجود روي سطح خاك رس اصلاح نشده را كه منجر به مسموم شدن كاتاليست متالوسن در حين فرايند پايه دار شدن و كاهش يا از بين رفتن فعاليت كاتاليست در حين پليمريزاسيون در جاي پلي اتيلن مي شوند را كمتر نموده و توليد نانو كامپوزيت پلي اتيلن با بازده بالاتري را به روش پليمريزاسيون درجا ميسر مي سازد. در اين اختراع از گاز آمونياك خشك و دودسيل آمين به عنوان مواد اصلاح كننده استفاده گرديده است. آمونياك با ايجاد پيوند هيدروژني با گروه هاي OH و احاطه كردن آنها مانع از نزديك شدن كاتاليست محلول در تولوئن به اين گروه ها مي شود.
دي وينيل بنزن يك ماده شيميايي بسيار مهمي است كه شركت هاي محدودي اين ماده را توليد مي كنند. صدور اين ماده به كشور تا حدودي محدود شده است و صنايع مختلفي براي پيشبرد فعاليتهاي تحقيقاتي و توليدي نياز به اين ماده دارند. اين ماده در فاز آزمايشگاهي در پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران توليد شده است. نحوه توليد اين ماده در اس.آر آي موجود نيست و ما سعي كرده ايم كه با توجه به امكانات موجود در كشور و با توجه به نياز اين واحد را در مقياس مورد نظر طراحي كنيم. در ابتداي كار مشكلات زيادي براي بومي سازي طرح موجود بوده است. مقالات موجود در نشريات در رابطه با توليد دي وينيل بنزن انگشت شمار است و با تكيه بر آنها تقريبا انجام اين كار غير ممكن است و بايد بر دانش و توانايي همكاران تكيه كرد. با همفكري همكاران و با مذاكراتي كه با شركتهاي مختلف داخلي گرفته شد تا حدودي روش حل مشكلات فني براي تيم تحقيقاتي مشخص شد. واحد توليد دي وينيل بنزن از بخش هاي مختلفي تشكيل شده است. بعضي از بخشهاي واحد نياز به كار مهندسي بيشتري داشت و بعضي ديگر با يك فعاليت روتين قابل انجام است. اين گزارش حاوي اطلاعات و مطالبي است كه تاكنون براي پروژه انجام شده است. مهمترين فعاليتهاي انجام شده عبارتند از: 1-اصلاح set-up آزمايشگاهي براي تزريق مداوم بخار آب و DEB 2-بررسي مطالب مربوط به مشخصات و آماده سازي مواد اوليه 3-بررسي اثر مقدار كاتاليست و دما روي درصد تبديل 4-انجام مذاكرات با شركت هاي سازنده مختلف و دريافت پيش فاكتور و مهندسي پايه بخشي از واحد پايلوت 5-انجام برخي از محاسبات مربوط به طراحي راكتور 6-انجام مطالعات روي روشهاي تعيين ثابت هاي سرعت بروش ديفرانسيل و انتگرال 7-مطالعه در مورد كاتاليست و آناليز عنصري آن
دستگاه توليد ايمپلنت نانو كريستال دندان به روش HPT به كار رفته در صنايع دندانسازي دستگاه شامل يك قالب مقاوم به فشار بالا با فك دوار موتور هيدروليكي دوراني و يك پرس هيدروليكي مي باشد كه مي تواند ايمپلنت هائي با ريز ساختار نانو كريستال و عمر مفيد به مراتب بيشتر توليد كند. اني دستگاه يك بلوك استوانه اي از جنس تيتانيوم را به عنوان قطعه خام تحويل گرفته و ضمن رعايت نكات فني و ايمني با اعمال تنش فشاري بالا و همچنين كرنش دوراني زياد بر روي قطعه آن را تبديل به قطعه اوليه ايمپلنت دندانسازي مي كند. در ادامه شيارهائي بر روي ايمپلنت ايجاد مي شود و اين قطعه مي تواند بر روي استخوان فك پيچ شود. به دليل اعمال فشار و كرنش زياد به قطعه در حين فرايند توليد ريز ساختار نانو متري مي شود و لذا استحكام و عمر قطعات و همچنين سازگاري آنها با بدن انسان افزايش مي يابد. از مزاياي اين دستگاه توليد قطزعاتي با دقت ابعادي زياد استحكام و عمر مفيد بيشتر هزينه عمومي كمتر و سازگاري بيشتر ايمپلنت هاي توليدي با بدن انسان مي باشد. در نهايت با گسترش توليد اين محصولات سطح عمومي بهداشت دهان و دندان در جامعه افزايش خواهد يافت.
HPT از جمله فرايندهاي انجام شده روي فلزات مي باشد كه به وسيله آن نمونه ها تحت نيروي فشاري بسيار بالا و كرنش پيچشي شديد قرار مي گيرند اگر چه اصول اوليه آن مربوط به حدود 50 سال گذشته مي شود ولي فرايند HPT تنها در طي دو سه سال اخير اهميت زيادي پيدا كرده است و مشخص شده است كه اين روش فرايند فلزات HPT دانه ريزي بسيار استثنايي اغلب تا حد نانو متري و استحكام بسيار بالا و فوق العاده را نتيجه مي دهد با بررسي هاي دقيق به اين نتيجه رسيده ايم كه فلزات حاصل از اين فرايند داراي همگني ميكروساختاري منطقي مقادير عالي استحكام مكانيكي ميكرو سختي بالا مقاومت تسليم بالا مي باشند و اگر فرايند با تعداد دورهاي بيشتري تا حد بهينه ادامه پيدا كند پتانسيل دستيابي به اشكال جذاب و تغيير شكل پلاستيك قابل توجه و همچنين ذخيره سازي هيدروژن چشمگيري را خواهيم داشت. از اين فرايند اغلب براي توليد قطعات ديسكي و رينگي و استوانه اي و تركيب پودرهاي نانو (همگن كردن و به هم پيوستن پودرها با استحكام بالا) استفاده مي شود. لازم به ذكر است كه تكنولوژي اين فرايند تنها در انحصار چند كشور پيشرفته من جمله آمريكا و روسيه مي باشد و از آنجايي كه اين تكنولوژي در ابتداي مسير تكامل خود قرار دارد بنابراين در صورت اهميت دادن و حمايت هاي لازم كشور ما نيز از پيشروان فناوري نانو در اين زمينه بسيار مهم و حياتي خواهد بود.
موارد یافت شده: 6